Rundt om: Øret

Dato:
19. november 2019
Tid:
9.00-17.00
Varighed:
1 dag(e)
Pris:
Kr. 1.860,00
Depositum:
Kr. 500,00
Rab-point:
8
Dette kursus indgår i serien: Rundt om... Rundt om: ØretOverskrifter for kurset


 • Ørets facinerende anatomi og hvordan virker øret? 
 • Balancesans og øret 
 • Hvilke nerver forsyner øret og hvilke kan vi behandle med NR 
 • Hører vi med øret og/eller med hele kroppen 
 • Når ørets slimhinder driller, hvad gør vi? 
 • Hvordan ved vi at det er en virus på balancenerven 
 • Øresten kan testes og afhjælpes med en simpel manøvre 
 • Triggerpunkter for øret 
 • Vædske i øret ifm mellemørebetændelse, hvad gør vi? 
 • Nyeste forskning om tinnitus 
 • Lydhealing 
 • Præcise punkter for næse-øre forbindelsen, det eustatiske rør

Trigger punkter:
1: Masseter 

2: Pterygoideus medialis 

3: Sternocleidomasteideus 

4: Sternocleidomasteideus

Vædske i øret


Mellemøret er forbundet med svælget gennem øretrompeten (det eustakiske rør). Hvis øretrompeten bliver aflukket, opstår der undertryk i mellemøret. Dette kan føre til, at slimhinderne ændres og der udskilles væske. 

Når mellemøret bliver fyldt af en sådan væske, vil det resultere i propfornemmelse, hørenedsættelse og måske ubehag. Væsken kan være tyndtflydende eller sej eller slimet, der er ikke betændelse i normal forstand. 

Øretrompeten er beklædt med samme type slimhinde som næsen. Tillukning af øretrompeten udvikler sig derfor ofte efter forkølelser. Det kan også opstå efter ørebetændelser. Karl -Axel Lind Øret på foden
Zonen for det ydre øre findes ud for den laterale malleol og øregang, mellem- og indre øre ligger i fordybningen under og foran malleolen.Hanne Marquardt's hovedzoner i storetåen
6. Ydre øre,  7. Mellem og indre øre, 9. Eustatiske rør

Mellemørebetændelse


Samme mekanisme ved mellemørebetændelse Slimhinden i mellemøret producerer væske. Men når kanalen lukker til, kan væsken fra mellemøret ikke løbe væk. Det giver bakterierne gode vækstforhold og øger risikoen for mellemørebetændelse. 

Man ved, at ca. 80 % af alle (akutte) mellemørebetændelser bliver bedre inden for cirka 3 dage. Det typiske er, at smerterne aftager gradvist. Hørelsen bliver bedre, efterhånden som øret tømmes for væske. Af og til går der hul på trommehinden, og der løber pus ud fra mellemøret. Når dette sker, aftager smerterne hurtigt og feberen daler. Der kan komme væske fra øret i flere dage efter. 

Behandlingen af mellemørebetændelse består derfor først og fremmest i at lette smerterne og dæmpe feberen med smertestillende medicin. Mellemørebetændelse er hyppigst omkring 1-årsalderen. Hyppigheden aftager, jo ældre man bliver. Ca. 75 % af alle danske børn har haft mellemørebetændelse, inden de starter i skole.

BehandlingsforslagTriggerpunkter:
Sternocleidomasteodeus musklen 
Masseter 
Pterygoideus medialis 


NR: 
N. Vestibulocochlearis 
N. Facialis 

Motorisk 
N. Mandibularis (Ggl. Trigeminale) (M. Tensor tympani) 
N. Facialis (M. Stapedius) 
Sensorisk 
N. Vestibulocochlearis (høresans, balance) (Intet NR-punkt) 
N. Glossopharyngeus (mellemøret) 
N. Vagus (ydre øregang) 
N. Auriculotemporalis (N. Mandibularis) (yderste lag af trommehinden og forsiden af det ydre øre) 
Sympatisk 
Sidehorn: T1-T4, Grænsestreng: Ggl. Cervicale superius 
Parasympatisk 
N. Facialis (slimhinden i mellemøret, eustatiske rør)

Klassisk zoneterapi: 
Nakke 
Sternocleidomasteodeus musklen 
Næse og eustatiske rør, Immunforsvaret ved vædske i øret og mellemørebetændelse

N. Facialis


Parasympatisk: 
Tårekirtler, slimhinder i næse, bihuler, eus- tatiske rør og mellemøre, smagsløg forrest på tungen.
Materiale 
Med kurset følger udførlige kompendier og to laminerede A5 planche til at have liggende ved briksen. 

Sund og lækker frokostbuffet, the/kaffe og forfriskninger dagen igennem.  

Læs også artiklerne:"

Peter og Dorthe er internationalt anerkendte ledere i zoneterapi, både som behandlere og som undervisere. Jeg vil gerne opfordre zoneterapeuter til at udvide deres teoretiske horisont og integrere hands-on teknikker fra denne workshop i deres daglige praksis. Du og dine klienter vil blive glade for resultaterne.

- Christine Issel, Sacramento, Californien, USA -

Et virkelig lærerigt kursus. Jeg er meget inspireret både af den teoretiske undervisning og af de praktiske instruktioner. Jeg glæder mig til at bruge det. Tak.

- Stacey Dillard, USA -

Tak for indholdsrigt, givende og humoristisk kursus, krydret med relevant viden og indsigter. Der er stor accept af den enkeltes niveau.

- Michael -

Mit første kursus efter jeg blev færdig som zoneterapeut. Det var enormt spændende og brugbart. Jeg er helt sikkert interesseret i andre emner også, særligt fordøjelse og stress.

- Louise Roberts, Wales -

Peter og Dorthe er både fantastiske undervisere og eksperter på deres felt. Deres viden om kroppen, dens bevægelse, indre funktioner og energi er imponerende. Materialet de præsenterede på kurset var meget oplysende.

- Adrienne, USA -

Dorthe og Peters kursus om stress var meget informativt, let at følge, godt tempo og rigtig sjovt. Skønne, vidende og kommunikative undervisere. Jeg ser frem til det næste kursus.

- Maggie Davis, USA -

Jeg var meget imponeret over kurset: Rundt om stress, afholdt af de danske zoneterapeuter Peter og Dorthe. Den viden de besidder og deres særlige måde at præsentere materialet på, er forbløffende. De underviser på en varm og indlevende måde. Jeg håber jeg kan deltage på flere kurser med disse skønne undervisere.

- Nicole Rothman, USA -

Jeg har kun ros til jer to, I er meget gode til at supplere hinanden i undervisningen. Virkelig interessant.

- Sara Durhus -

Det var en fascinerende workshop med en god blanding af anatomi, videnskab, energi og praktisk tilgang. Jeg ville elske at deltage på flere af jeres kurser. Det er særligt rart at se og fornemme jeres begejstring og interesse for det materiale i præsenterer. Tak.

- Michelle Warren, USA -

Jeg har brugt teknikkerne fra kurset med positive resultater. Min første klient efter kurset havde ikke fortalt mig at hun havde problemer med skuldrene. Teknikkerne har været lette at integrere i mine behandlinger og efter jeg havde behandlet hende sagde hun: ”Mine skuldre har det meget bedre, det er som om de sidder lavere nu.” Jeg glæder mig til jeres næste kursus.

- Dorothy Culek, New York, USA -

Tak fordi I deler jeres viden og erfaring med os. Jeg er blevet motiveret til at fortsætte indenfor dette område. Jeg nød både de praktiske øvelser og også en til en instruktionerne.

- Heather Boyd, USA -

Rigtig god stemning, læring på højt niveau. Rigtig godt. Karin Erikse

- Karin Eriksen -

Det har været et meget inspirerende kursus. I er begge meget dygtige undervisere, med en imponerende viden og erfaring, Jeg glæder mig til næste kursus med jer og til at øve mig på det jeg har lært!

- Enfys Jones, USA -

Wow, dette kursus har givet mig endnu mere respekt for zoneterapi. Jeg kan næsten ikke vente med at bruge det i praksis. Jeg kan helt sikkert anbefale dette kursus til alle zoneterapeuter som ønsker at lære mere.

- Lisa Brock, USA -

Dorthe og Peter tog et kompliceret emne og gjorde det meget enkelt at forstå og huske. De er meget dygtige undervisere, der tager sig den nødvendige tid og viser dig præcist hvor og hvordan du skal arbejde med dine klienter. Dette er et af de bedste zoneterapi kurser jeg har deltaget i.

- Chantal Magaruh, Nevada, USA -

Et super godt og informativt kursus. Tak fordi I rejser så langt for at dele jeres viden med os. Når jeg ser tilbage på kurset, er jeg fascineret over hvor megen ny viden jeg har tilegnet mig bare siden i går. Jeg blev meget inspireret af foredraget om energi.

- Mary Evans, USA -

Touchpoint er kendt verden over for en høj faglig viden om zoneterapi. Jeg anbefaler deres undervisning, den kan gøre en stor forskel for din klinik.

- Hanne Marquardt, Black Forest, Tyskland -

Fantastisk oplevelse med to undervisere der kan supplere hinanden

- Anette Svensson -

Et virkelig godt kursus. Både teori og praksis var let forståeligt og blev forklaret på en god måde. Jeg vil helt klart deltage på flere Touchpoint kurser i fremtiden.

- -

Stor og imponerende viden der bliver præsenteret på en professionel og reflekterende måde. Tak til jer begge.

- Christina Michaud, Wales -

Fantastisk kursus. Høj kvalitets undervisning. Gode handouts og en hel masse ny information. Jeg ser frem til at begynde at bruge det allerede i morgen.

- Morris Feldman, USA -

Fantastiske gode lærere, søde, gode til at lære fra sig og humoristiske. Fantastisk god forplejning og gode faciliteter.

- Pernille Bredgaard Høegh -

Jeg har været på mange kurser og seminarer, men dette er det bedste kursus jeg har deltaget i, fordi I forklarer meget grundigt hvorfor det f.eks er nødvendigt at trykke et bestemt sted på en hel særlig måde. I har begge en afslappet måde at undervise på, der gjorde det sjovt for mig at lære. Jeg vil helt sikkert huske dette kursus.

- Elsie Meyers, Canada -

Det har været et dejligt og nærværende kursus. Der har været god mulighed for at få spørgsmål besvaret samt gode tilbagemeldinger på cases. Tak for et godt kursus.

- Peter Hansen -

Jeg kan godt lide jeres måde at undervise på. Peter går dybt teoretisk og det giver en god forståelse for stoffet. Man får lyst til at lære endnu mere.

- Vibeke Kloth -

Jeg nød den anderledes vinkel på zoneterapi. Det vil udvikle både mig selv og min klinik. I er rigtig gode undervisere.

- Janice Wilton, USA -

Et godt og brugbart kursus, med grundig hjælp til hvordan vi implementerer den nye viden, i vores egen klinik, så vi har mod på at bruge det med det samme, på vores klienter. Tak fordi I holder os opdaterede!

- Sian Banfield, Wales -

Den høje faglighed er udformet så man alligevel kan bruge den straks. Der er god tid til at øve sig.

- Cathrine Rej -Touchpoint
Ryesgade 27 DK-2200 København N
Tel: (+45) 7023 7047
Mail: info@touchpoint.dk
www.touchpoint.dk