Rundt om: Luftvejene

Dato:
13. november 2019
Tid:
9.00-17.00
Varighed:
1 dag(e)
Pris:
Kr. 1.860,00
Depositum:
Kr. 500,00
Rab-point:
8
Dette kursus indgår i serien: Rundt om...Rundt om: Luftvejene


Overskrifter for kurset • Akut og kronisk bronkitis, hvorfor bliver den kronisk?
 • Tilbagevendende lungebetændelse -og hvad er kold lungebetændelse
 • KOL, hvad er det egentlig?
 • Astma - kan vejrtrækningsmønsteret være årsag?
 • Akut og kronisk bihulebetændelse, er svamp en del af billedet?
 • Allergisk snue, forstå slimhindernes hurtige reaktioner

bronkier


På verdensplan lider over 1 milliard mennesker af kroniske luftvejssygdomme (World Health Organization 2003). Det drejer sig primært om ikke-smitsomme sygdomme som astma, kronisk obstruktiv lungesygdom og allergisk rhinitis (høfeber).

En ny forståelse af disse sygdomme er på vej, hvor der er fokus på inflammationsprocesser som den primære årsag. For at opnå blivende forbedringer for disse sygdomme må man hjælpe kroppen frem mod en tilstand med mindre inflammation, et mere afbalanceret immunsystem, bedre generel kommunikation mellem kroppens celler, mere hensigtsmæssig brug af diafragma, optimal kost, lavt stress niveau, ro i tankerne, m.m. 


Det er et komplekst område, men der er samtidig mange terapeutiske indfaldsveje. Med zoneterapeutiske teknikker kan vi optimere immunforsvaret, dæmpe stressrespons og ændre vejrtrækningens onde cirkel.

Filosofi om vejrtrækning
 • Åndedrættet som bro mellem det bevidste og det ubevidste
 • Ånd og åndedræt
 • Åndedrættets rytmer - kronobiologi
 • Udvidelse - sammentrækning
 • Kobling til hjertet
Supplerende teknikker til selvbehandling
 • Buteyko-metoden til træning af nyt vejrtrækningsmønster
 • Enkle kostråd ved astma og andre luftvejsproblemer
 • Neurolymfatiske reflekspunker efter Chapman

Touchpoint teknikker


 • Behandling af zonerne dorsalt og plantart
 • Zoner for respirationsmusklerne
 • Zoner for diafragma og dens nerveinnervation
 • Nervereflekspunkt for n. phrenicus, og forbindelsen imellem diafragma og organer
 • Zone for plexus phrenicus - eller er det solar plexus?
 • Zoner for bronkier og deres koncentration af lymfeknuder
 • Behandling af næse og bihuler på en ny måde
 • Nervereflekspunkt for N. Facialis, innervation af slimhinder i næse og bihuler
 • Nervereflekspunkt for Ganglion Trigeminale, smertestillende punkt ved bihulebetændelse

Behandlingsskema


(Klik på billedet for større behandlingsskema)

I Behandlingsskemaet ser du alle teknikker der demonstreres og øves på kurset.

På Touchpoint kurserne præsenteres primært zoneterapeutiske teknikker, og nerverefleksologi, men også enkelte supplerende kropsteknikker. 

Ved kursets afslutning diskuteres behandlingsskemaet som bygger på erfaringer fra Touchpointklinik og skal opfattes som et forslag til inspiration.

Materiale
Med kurset følger udførlige kompendier og to laminerede A5 planche til at have liggende ved briksen.

Sund og lækker frokostbuffet, the/kaffe og forfriskninger dagen igennem. 

EvalueringLæs også artiklerne "Træk lige vejret!" og "Nye veje ud af kronisk bihulebetændelse""

Peter og Dorthe er internationalt anerkendte ledere i zoneterapi, både som behandlere og som undervisere. Jeg vil gerne opfordre zoneterapeuter til at udvide deres teoretiske horisont og integrere hands-on teknikker fra denne workshop i deres daglige praksis. Du og dine klienter vil blive glade for resultaterne.

- Christine Issel, Sacramento, Californien, USA -

Et virkelig lærerigt kursus. Jeg er meget inspireret både af den teoretiske undervisning og af de praktiske instruktioner. Jeg glæder mig til at bruge det. Tak.

- Stacey Dillard, USA -

Fantastisk oplevelse med to undervisere der kan supplere hinanden

- Anette Svensson -

Rigtig god stemning, læring på højt niveau. Rigtig godt. Karin Erikse

- Karin Eriksen -

Et godt og brugbart kursus, med grundig hjælp til hvordan vi implementerer den nye viden, i vores egen klinik, så vi har mod på at bruge det med det samme, på vores klienter. Tak fordi I holder os opdaterede!

- Sian Banfield, Wales -

Mit første kursus efter jeg blev færdig som zoneterapeut. Det var enormt spændende og brugbart. Jeg er helt sikkert interesseret i andre emner også, særligt fordøjelse og stress.

- Louise Roberts, Wales -

Jeg har kun ros til jer to, I er meget gode til at supplere hinanden i undervisningen. Virkelig interessant.

- Sara Durhus -

Fantastiske gode lærere, søde, gode til at lære fra sig og humoristiske. Fantastisk god forplejning og gode faciliteter.

- Pernille Bredgaard Høegh -

Stor og imponerende viden der bliver præsenteret på en professionel og reflekterende måde. Tak til jer begge.

- Christina Michaud, Wales -

Tak fordi I deler jeres viden og erfaring med os. Jeg er blevet motiveret til at fortsætte indenfor dette område. Jeg nød både de praktiske øvelser og også en til en instruktionerne.

- Heather Boyd, USA -

Dorthe og Peters kursus om stress var meget informativt, let at følge, godt tempo og rigtig sjovt. Skønne, vidende og kommunikative undervisere. Jeg ser frem til det næste kursus.

- Maggie Davis, USA -

Det har været et meget inspirerende kursus. I er begge meget dygtige undervisere, med en imponerende viden og erfaring, Jeg glæder mig til næste kursus med jer og til at øve mig på det jeg har lært!

- Enfys Jones, USA -

Dorthe og Peter tog et kompliceret emne og gjorde det meget enkelt at forstå og huske. De er meget dygtige undervisere, der tager sig den nødvendige tid og viser dig præcist hvor og hvordan du skal arbejde med dine klienter. Dette er et af de bedste zoneterapi kurser jeg har deltaget i.

- Chantal Magaruh, Nevada, USA -

Et virkelig godt kursus. Både teori og praksis var let forståeligt og blev forklaret på en god måde. Jeg vil helt klart deltage på flere Touchpoint kurser i fremtiden.

- -

Peter og Dorthe er både fantastiske undervisere og eksperter på deres felt. Deres viden om kroppen, dens bevægelse, indre funktioner og energi er imponerende. Materialet de præsenterede på kurset var meget oplysende.

- Adrienne, USA -

Tak for indholdsrigt, givende og humoristisk kursus, krydret med relevant viden og indsigter. Der er stor accept af den enkeltes niveau.

- Michael -

Jeg nød den anderledes vinkel på zoneterapi. Det vil udvikle både mig selv og min klinik. I er rigtig gode undervisere.

- Janice Wilton, USA -

Det har været et dejligt og nærværende kursus. Der har været god mulighed for at få spørgsmål besvaret samt gode tilbagemeldinger på cases. Tak for et godt kursus.

- Peter Hansen -

Et super godt og informativt kursus. Tak fordi I rejser så langt for at dele jeres viden med os. Når jeg ser tilbage på kurset, er jeg fascineret over hvor megen ny viden jeg har tilegnet mig bare siden i går. Jeg blev meget inspireret af foredraget om energi.

- Mary Evans, USA -

Touchpoint er kendt verden over for en høj faglig viden om zoneterapi. Jeg anbefaler deres undervisning, den kan gøre en stor forskel for din klinik.

- Hanne Marquardt, Black Forest, Tyskland -

Jeg har brugt teknikkerne fra kurset med positive resultater. Min første klient efter kurset havde ikke fortalt mig at hun havde problemer med skuldrene. Teknikkerne har været lette at integrere i mine behandlinger og efter jeg havde behandlet hende sagde hun: ”Mine skuldre har det meget bedre, det er som om de sidder lavere nu.” Jeg glæder mig til jeres næste kursus.

- Dorothy Culek, New York, USA -

Fantastisk kursus. Høj kvalitets undervisning. Gode handouts og en hel masse ny information. Jeg ser frem til at begynde at bruge det allerede i morgen.

- Morris Feldman, USA -

Jeg var meget imponeret over kurset: Rundt om stress, afholdt af de danske zoneterapeuter Peter og Dorthe. Den viden de besidder og deres særlige måde at præsentere materialet på, er forbløffende. De underviser på en varm og indlevende måde. Jeg håber jeg kan deltage på flere kurser med disse skønne undervisere.

- Nicole Rothman, USA -

Wow, dette kursus har givet mig endnu mere respekt for zoneterapi. Jeg kan næsten ikke vente med at bruge det i praksis. Jeg kan helt sikkert anbefale dette kursus til alle zoneterapeuter som ønsker at lære mere.

- Lisa Brock, USA -

Det var en fascinerende workshop med en god blanding af anatomi, videnskab, energi og praktisk tilgang. Jeg ville elske at deltage på flere af jeres kurser. Det er særligt rart at se og fornemme jeres begejstring og interesse for det materiale i præsenterer. Tak.

- Michelle Warren, USA -

Jeg kan godt lide jeres måde at undervise på. Peter går dybt teoretisk og det giver en god forståelse for stoffet. Man får lyst til at lære endnu mere.

- Vibeke Kloth -

Jeg har været på mange kurser og seminarer, men dette er det bedste kursus jeg har deltaget i, fordi I forklarer meget grundigt hvorfor det f.eks er nødvendigt at trykke et bestemt sted på en hel særlig måde. I har begge en afslappet måde at undervise på, der gjorde det sjovt for mig at lære. Jeg vil helt sikkert huske dette kursus.

- Elsie Meyers, Canada -

Den høje faglighed er udformet så man alligevel kan bruge den straks. Der er god tid til at øve sig.

- Cathrine Rej -Touchpoint
Ryesgade 27 DK-2200 København N
Tel: (+45) 7023 7047
Mail: info@touchpoint.dk
www.touchpoint.dk