Rundt om: Fordøjelsen

Dato:
17. januar 2020
Tid:
9-17
Varighed:
1 dag(e)
Pris:
Kr. 1.960,00
Depositum:
Kr. 600,00
Rab-point:
8
Dette kursus indgår i serien: Rundt om... Rundt om: Fordøjelsen


Overskrifter for kurset


 • Nervezoneterapi for de indre organer. 
 • Forståelse af fordøjelsens fysiologi. 
 • Gennemgang af hyppige problemer i fordøjelseskanalen, med såvel konventionelle som komplementære/alternative vinkler. 
 • Opdatering og præcisering af de klassiske fordøjelseszoner. 
 • Zonerne spejlet på fodryggen. 
 • Andre teknikker til behandling af fordøjelseszonerne. 
 • Humør og fordøjelsen - "Mavehjernen" 
 • Behandling af de syv lukkemuskler 
 • Diafragma og psoasmusklens rolle 
 • Enkle øvelser for fordøjelsen. 
 • Udvalgte kostråd (af Mia Damhus)
 • 70-80% af vores immunceller findes i tarmene   

De fleste af dine klienter har problemer med maven.

Inderne siger: "Er maven i orden bliver du aldrig syg".
At kunne behandle og rådgive klienter til en bedre fordøjelse er en forudsætning for behandling af de fleste andre lidelser i kroppen. 

Immunforsvaret
En interessant grund til at fokusere på tyktarmen er at en vigtig del af immunforsvaret findes her. Nyere viden har vist at op mod 80 % af vores immunceller findes i tyktarmen, så det er bestemt værd at have med i overvejelserne, når vi ved hvor vigtig en rolle immunologiske processer spiller ved de fleste problemer.

Fordøjelsesprocessen
Samspillet mellem alle de mange processer der foregår når maden fordøjes er kompliceret men også fascinerende. En viden herom giver en bedre forståelse af de mange symptomer der kan komme fra fordøjelsen.

”Slimhindeorganet”
Alle slimhinder i kroppen kan opfattes som et samlet ”slimhindeorgan”. De epithelsceller der danner slimhinderne er udviklede fra de samme embryologiske stamceller (entoderm). Selvom de senere specialiserer sig som f. eks næse eller tyktarmsslimhinde bibeholder de en evne til at kommunikere og samarbejde. Derfor ser man ofte, at når der er slimhindeproblemer i tarmene så er der det også i andre slimhinder i kroppen, f. eks næse, bronkier eller lunger.

”Mavehjernen” 
Nyere forskning har vist at tarmsystemet har et langt mere omfattende nervesystem end tidligere antaget. Denne såkaldte ”mavehjerne” indeholder flere neuroner end hele rygmarven og er i vid udstrækning i stand til at tage selvstændige beslutninger. Vi ser nærmere på hvad det betyder for behandlingen med zoneterapi.


Behandlingsskema


(Klik på billedet for større behandlingsskema)


I Behandlingsskemaet ser du alle teknikker der demonstreres og øves på kurset. 


På Touchpoint kurserne præsenteres primært zoneterapeutiske teknikker, og nerverefleksologi, men også enkelte supplerende kropsteknikker.  

Ved kursets afslutning diskuteres behandlingsskemaet som bygger på erfaringer fra Touchpointklinik og skal opfattes som et forslag til inspiration.


Materiale 

Med kurset følger udførlige kompendier og to laminerede A5 planche til at have liggende ved briksen. 

Sund og lækker frokostbuffet, the/kaffe og forfriskninger dagen igennem.  

Læs også artiklerne:

Små muskler, stor virkning

Leverens Univers - en tværfaglig dag

I nyrens tegn

Evaluering
"

Dorthe og Peter tog et kompliceret emne og gjorde det meget enkelt at forstå og huske. De er meget dygtige undervisere, der tager sig den nødvendige tid og viser dig præcist hvor og hvordan du skal arbejde med dine klienter. Dette er et af de bedste zoneterapi kurser jeg har deltaget i.

- Chantal Magaruh, Nevada, USA -

Jeg har været på mange kurser og seminarer, men dette er det bedste kursus jeg har deltaget i, fordi I forklarer meget grundigt hvorfor det f.eks er nødvendigt at trykke et bestemt sted på en hel særlig måde. I har begge en afslappet måde at undervise på, der gjorde det sjovt for mig at lære. Jeg vil helt sikkert huske dette kursus.

- Elsie Meyers, Canada -

Det har været et meget inspirerende kursus. I er begge meget dygtige undervisere, med en imponerende viden og erfaring, Jeg glæder mig til næste kursus med jer og til at øve mig på det jeg har lært!

- Enfys Jones, USA -

Jeg kan godt lide jeres måde at undervise på. Peter går dybt teoretisk og det giver en god forståelse for stoffet. Man får lyst til at lære endnu mere.

- Vibeke Kloth -

Jeg var meget imponeret over kurset: Rundt om stress, afholdt af de danske zoneterapeuter Peter og Dorthe. Den viden de besidder og deres særlige måde at præsentere materialet på, er forbløffende. De underviser på en varm og indlevende måde. Jeg håber jeg kan deltage på flere kurser med disse skønne undervisere.

- Nicole Rothman, USA -

Touchpoint er kendt verden over for en høj faglig viden om zoneterapi. Jeg anbefaler deres undervisning, den kan gøre en stor forskel for din klinik.

- Hanne Marquardt, Black Forest, Tyskland -

Jeg nød den anderledes vinkel på zoneterapi. Det vil udvikle både mig selv og min klinik. I er rigtig gode undervisere.

- Janice Wilton, USA -

Wow, dette kursus har givet mig endnu mere respekt for zoneterapi. Jeg kan næsten ikke vente med at bruge det i praksis. Jeg kan helt sikkert anbefale dette kursus til alle zoneterapeuter som ønsker at lære mere.

- Lisa Brock, USA -

Et godt og brugbart kursus, med grundig hjælp til hvordan vi implementerer den nye viden, i vores egen klinik, så vi har mod på at bruge det med det samme, på vores klienter. Tak fordi I holder os opdaterede!

- Sian Banfield, Wales -

Et super godt og informativt kursus. Tak fordi I rejser så langt for at dele jeres viden med os. Når jeg ser tilbage på kurset, er jeg fascineret over hvor megen ny viden jeg har tilegnet mig bare siden i går. Jeg blev meget inspireret af foredraget om energi.

- Mary Evans, USA -

Dorthe og Peters kursus om stress var meget informativt, let at følge, godt tempo og rigtig sjovt. Skønne, vidende og kommunikative undervisere. Jeg ser frem til det næste kursus.

- Maggie Davis, USA -

Jeg har brugt teknikkerne fra kurset med positive resultater. Min første klient efter kurset havde ikke fortalt mig at hun havde problemer med skuldrene. Teknikkerne har været lette at integrere i mine behandlinger og efter jeg havde behandlet hende sagde hun: ”Mine skuldre har det meget bedre, det er som om de sidder lavere nu.” Jeg glæder mig til jeres næste kursus.

- Dorothy Culek, New York, USA -

Peter og Dorthe er både fantastiske undervisere og eksperter på deres felt. Deres viden om kroppen, dens bevægelse, indre funktioner og energi er imponerende. Materialet de præsenterede på kurset var meget oplysende.

- Adrienne, USA -

Stor og imponerende viden der bliver præsenteret på en professionel og reflekterende måde. Tak til jer begge.

- Christina Michaud, Wales -

Det har været et dejligt og nærværende kursus. Der har været god mulighed for at få spørgsmål besvaret samt gode tilbagemeldinger på cases. Tak for et godt kursus.

- Peter Hansen -

Jeg har kun ros til jer to, I er meget gode til at supplere hinanden i undervisningen. Virkelig interessant.

- Sara Durhus -

Tak fordi I deler jeres viden og erfaring med os. Jeg er blevet motiveret til at fortsætte indenfor dette område. Jeg nød både de praktiske øvelser og også en til en instruktionerne.

- Heather Boyd, USA -

Den høje faglighed er udformet så man alligevel kan bruge den straks. Der er god tid til at øve sig.

- Cathrine Rej -

Rigtig god stemning, læring på højt niveau. Rigtig godt. Karin Erikse

- Karin Eriksen -

Fantastisk kursus. Høj kvalitets undervisning. Gode handouts og en hel masse ny information. Jeg ser frem til at begynde at bruge det allerede i morgen.

- Morris Feldman, USA -

Peter og Dorthe er internationalt anerkendte ledere i zoneterapi, både som behandlere og som undervisere. Jeg vil gerne opfordre zoneterapeuter til at udvide deres teoretiske horisont og integrere hands-on teknikker fra denne workshop i deres daglige praksis. Du og dine klienter vil blive glade for resultaterne.

- Christine Issel, Sacramento, Californien, USA -

Det var en fascinerende workshop med en god blanding af anatomi, videnskab, energi og praktisk tilgang. Jeg ville elske at deltage på flere af jeres kurser. Det er særligt rart at se og fornemme jeres begejstring og interesse for det materiale i præsenterer. Tak.

- Michelle Warren, USA -

Mit første kursus efter jeg blev færdig som zoneterapeut. Det var enormt spændende og brugbart. Jeg er helt sikkert interesseret i andre emner også, særligt fordøjelse og stress.

- Louise Roberts, Wales -

Fantastiske gode lærere, søde, gode til at lære fra sig og humoristiske. Fantastisk god forplejning og gode faciliteter.

- Pernille Bredgaard Høegh -

Et virkelig godt kursus. Både teori og praksis var let forståeligt og blev forklaret på en god måde. Jeg vil helt klart deltage på flere Touchpoint kurser i fremtiden.

- -

Fantastisk oplevelse med to undervisere der kan supplere hinanden

- Anette Svensson -

Tak for indholdsrigt, givende og humoristisk kursus, krydret med relevant viden og indsigter. Der er stor accept af den enkeltes niveau.

- Michael -

Et virkelig lærerigt kursus. Jeg er meget inspireret både af den teoretiske undervisning og af de praktiske instruktioner. Jeg glæder mig til at bruge det. Tak.

- Stacey Dillard, USA -Touchpoint
Ryesgade 27 DK-2200 København N
Tel: (+45) 7023 7047
Mail: info@touchpoint.dk
www.touchpoint.dk