Rundt om: Fordøjelsen

Dato:
18. marts 2020
Tid:
9-17
Sted:
Varighed:
1 dag(e)
Pris:
Kr. 1.960,00
Depositum:
Kr. 600,00
Rab-point:
8
Dette kursus indgår i serien: Rundt om... Rundt om: Fordøjelsen


Overskrifter for kurset


 • Nerverefleksologi for de indre organer
 • Forståelse af fordøjelsens fysiologi
 • Gennemgang af hyppige problemer i fordøjelseskanalen, med såvel konventionelle som komplementære/alternative vinkler
 • Opdatering og præcisering af de klassiske fordøjelseszoner
 • Zonerne spejlet på fodryggen
 • Andre teknikker til behandling af fordøjelseszonerne
 • Humør og fordøjelsen - "Mavehjernen" 
 • Behandling af de syv lukkemuskler 
 • Diafragma og psoasmusklens rolle 
 • Enkle øvelser for fordøjelsen
 • Udvalgte kostråd (af Mia Damhus)
 • Ny viden om mikrobiota
 • Tarmenes samarbejde med immunsystemet.


 


Er du gode venner med dine bakterier?


Inderne siger: "Er maven i orden bliver du aldrig syg".

Vores viden om mikrobiomet er i rivende udvikling.
Vores tarmbakterier ser ud til at være involveret i alt lige fra hvordan vi fordøjer maden til hvordan vi tænker og føler!

At have gode redskaber til at behandle og rådgive klienter til en bedre fordøjelse er en forudsætning for behandling af de fleste andre lidelser i kroppen. 

70-80 % af dine immunceller findes i tarmene


En interessant grund til at fokusere på tyktarmen er, at en vigtig del af immunforsvaret findes her. Nyere viden har vist at op mod 80 % af vores immunceller findes i tyktarmen, så det er bestemt værd at have med i overvejelserne, når vi ved, hvor vigtig en rolle immunologiske processer spiller ved de fleste kroniske problemer.


"Slimhindeorganet"


Alle slimhinder i kroppen kan opfattes som et samlet ”slimhindeorgan”.

De epithelsceller, der danner slimhinderne, er udviklede fra de samme embryologiske stamceller (entoderm). 

Selvom de senere specialiserer sig som f. eks næse eller tyktarmsslimhinde bibeholder de en evne til at kommunikere og samarbejde. 


Derfor ser man ofte, at når der er slimhindeproblemer i tarmene. så er der det også i andre slimhinder i kroppen, f. eks næse, bronkier eller lunger.


Nyere forskning har vist at tarmsystemet har et langt mere omfattende nervesystem end tidligere antaget. 

Den såkaldte ”mavehjerne” (det enteriske nervesystem) indeholder flere neuroner end hele rygmarven og er i vid udstrækning i stand til at tage selvstændige beslutninger. 


Vi ser nærmere på hvad det betyder for behandlingen med zoneterapi.

"Omvendt" teknik for tarmzonerne


NervereflekspunkterPlantar leverzone


Sphinkter Oddi


Behandlingsskema
I behandlingsskemaet ser du alle teknikker der demonstreres og øves på kurset. 

På Touchpoint kurserne præsenteres primært zoneterapeutiske teknikker, og nerverefleksologi, men også enkelte supplerende kropsteknikker.  

Ved kursets afslutning diskuteres behandlingsskemaet som bygger på erfaringer fra Touchpointklinik og skal opfattes som et forslag til inspiration.

Behandlingsskema(Klik på billedet for en større version)


Dorthe Krogsgaard & Peter Lund Frandsen


Dorthe og Peter er internationale kapaciteter inden for zoneterapi og nerverefleksologi.
Siden 2001 har de udviklet en lang række kurser og undeviser intensivt verden over.


I Danmark er de medejere og ledere af Institut for Integreret Behandling (IFIB) i København.


Mere info >MaterialeMed kurset følger udførligt kompendium og en lamineret A5 planche til at have liggende ved briksen. 

Forplejning
Sund frokostbuffet, the/kaffe og forfriskninger dagen igennem.Læs også artiklerne:

Små muskler, stor virkning

Leverens Univers - en tværfaglig dag

I nyrens tegn


Evaluering
"

Den høje faglighed er udformet så man alligevel kan bruge den straks. Der er god tid til at øve sig.

- Cathrine Rej -

Touchpoint er kendt verden over for en høj faglig viden om zoneterapi. Jeg anbefaler deres undervisning, den kan gøre en stor forskel for din klinik.

- Hanne Marquardt, Black Forest, Tyskland -

Jeg har brugt teknikkerne fra kurset med positive resultater. Min første klient efter kurset havde ikke fortalt mig at hun havde problemer med skuldrene. Teknikkerne har været lette at integrere i mine behandlinger og efter jeg havde behandlet hende sagde hun: ”Mine skuldre har det meget bedre, det er som om de sidder lavere nu.” Jeg glæder mig til jeres næste kursus.

- Dorothy Culek, New York, USA -

Dorthe og Peters kursus om stress var meget informativt, let at følge, godt tempo og rigtig sjovt. Skønne, vidende og kommunikative undervisere. Jeg ser frem til det næste kursus.

- Maggie Davis, USA -

Mit første kursus efter jeg blev færdig som zoneterapeut. Det var enormt spændende og brugbart. Jeg er helt sikkert interesseret i andre emner også, særligt fordøjelse og stress.

- Louise Roberts, Wales -

Peter og Dorthe er både fantastiske undervisere og eksperter på deres felt. Deres viden om kroppen, dens bevægelse, indre funktioner og energi er imponerende. Materialet de præsenterede på kurset var meget oplysende.

- Adrienne, USA -

Tak fordi I deler jeres viden og erfaring med os. Jeg er blevet motiveret til at fortsætte indenfor dette område. Jeg nød både de praktiske øvelser og også en til en instruktionerne.

- Heather Boyd, USA -

Fantastiske gode lærere, søde, gode til at lære fra sig og humoristiske. Fantastisk god forplejning og gode faciliteter.

- Pernille Bredgaard Høegh -

Jeg har været på mange kurser og seminarer, men dette er det bedste kursus jeg har deltaget i, fordi I forklarer meget grundigt hvorfor det f.eks er nødvendigt at trykke et bestemt sted på en hel særlig måde. I har begge en afslappet måde at undervise på, der gjorde det sjovt for mig at lære. Jeg vil helt sikkert huske dette kursus.

- Elsie Meyers, Canada -

Et virkelig godt kursus. Både teori og praksis var let forståeligt og blev forklaret på en god måde. Jeg vil helt klart deltage på flere Touchpoint kurser i fremtiden.

- -

Jeg nød den anderledes vinkel på zoneterapi. Det vil udvikle både mig selv og min klinik. I er rigtig gode undervisere.

- Janice Wilton, USA -

Stor og imponerende viden der bliver præsenteret på en professionel og reflekterende måde. Tak til jer begge.

- Christina Michaud, Wales -

Dorthe og Peter tog et kompliceret emne og gjorde det meget enkelt at forstå og huske. De er meget dygtige undervisere, der tager sig den nødvendige tid og viser dig præcist hvor og hvordan du skal arbejde med dine klienter. Dette er et af de bedste zoneterapi kurser jeg har deltaget i.

- Chantal Magaruh, Nevada, USA -

Rigtig god stemning, læring på højt niveau. Rigtig godt. Karin Erikse

- Karin Eriksen -

Et virkelig lærerigt kursus. Jeg er meget inspireret både af den teoretiske undervisning og af de praktiske instruktioner. Jeg glæder mig til at bruge det. Tak.

- Stacey Dillard, USA -

Fantastisk kursus. Høj kvalitets undervisning. Gode handouts og en hel masse ny information. Jeg ser frem til at begynde at bruge det allerede i morgen.

- Morris Feldman, USA -

Det har været et dejligt og nærværende kursus. Der har været god mulighed for at få spørgsmål besvaret samt gode tilbagemeldinger på cases. Tak for et godt kursus.

- Peter Hansen -

Wow, dette kursus har givet mig endnu mere respekt for zoneterapi. Jeg kan næsten ikke vente med at bruge det i praksis. Jeg kan helt sikkert anbefale dette kursus til alle zoneterapeuter som ønsker at lære mere.

- Lisa Brock, USA -

Fantastisk oplevelse med to undervisere der kan supplere hinanden

- Anette Svensson -

Jeg kan godt lide jeres måde at undervise på. Peter går dybt teoretisk og det giver en god forståelse for stoffet. Man får lyst til at lære endnu mere.

- Vibeke Kloth -

Et godt og brugbart kursus, med grundig hjælp til hvordan vi implementerer den nye viden, i vores egen klinik, så vi har mod på at bruge det med det samme, på vores klienter. Tak fordi I holder os opdaterede!

- Sian Banfield, Wales -

Det var en fascinerende workshop med en god blanding af anatomi, videnskab, energi og praktisk tilgang. Jeg ville elske at deltage på flere af jeres kurser. Det er særligt rart at se og fornemme jeres begejstring og interesse for det materiale i præsenterer. Tak.

- Michelle Warren, USA -

Det har været et meget inspirerende kursus. I er begge meget dygtige undervisere, med en imponerende viden og erfaring, Jeg glæder mig til næste kursus med jer og til at øve mig på det jeg har lært!

- Enfys Jones, USA -

Peter og Dorthe er internationalt anerkendte ledere i zoneterapi, både som behandlere og som undervisere. Jeg vil gerne opfordre zoneterapeuter til at udvide deres teoretiske horisont og integrere hands-on teknikker fra denne workshop i deres daglige praksis. Du og dine klienter vil blive glade for resultaterne.

- Christine Issel, Sacramento, Californien, USA -

Tak for indholdsrigt, givende og humoristisk kursus, krydret med relevant viden og indsigter. Der er stor accept af den enkeltes niveau.

- Michael -

Et super godt og informativt kursus. Tak fordi I rejser så langt for at dele jeres viden med os. Når jeg ser tilbage på kurset, er jeg fascineret over hvor megen ny viden jeg har tilegnet mig bare siden i går. Jeg blev meget inspireret af foredraget om energi.

- Mary Evans, USA -

Jeg har kun ros til jer to, I er meget gode til at supplere hinanden i undervisningen. Virkelig interessant.

- Sara Durhus -

Jeg var meget imponeret over kurset: Rundt om stress, afholdt af de danske zoneterapeuter Peter og Dorthe. Den viden de besidder og deres særlige måde at præsentere materialet på, er forbløffende. De underviser på en varm og indlevende måde. Jeg håber jeg kan deltage på flere kurser med disse skønne undervisere.

- Nicole Rothman, USA -Touchpoint
Ryesgade 27 DK-2200 København N
Tel: (+45) 7023 7047
Mail: info@touchpoint.dk
www.touchpoint.dk