Nerverefleksologi - en genvej

Vidste du, at nerverefleksologi giver hurtige – ofte øjeblikkelige – resultater?


DatoTidStedDetaljer
9. november 20179.30-17.30København NLæs mere om kurset her
15. november 20189.30-17.30Århus CLæs mere om kurset her


På denne side:
 1. Hvad er nerverefleksologi?
 2. Hvor stammer nerverefleksologi fra?
 3. Nerverefleksologi i dag
 4. Nerverefleksologi internationalt
 5. Færdiguddannet og hvad så?
 6. Eneret til at undervise i Skandinavien

1. Hvad er nerverefleksologi?
En genvej til hurtigere og mere effektiv behandling. Nerverefleksologi er en behandlingsform, der arbejder direkte med kroppens nervesystem. Metoden bruger punkter for 106 præcist lokaliserede nervestrukturer, som alle findes på fodknoglernes periost.
Punkterne behandles med et statisk tryk, så længe der er smerte, dog maksimum 15 sekunder. Metoden kan anvendes både som behandling og diagnose.

Fordi der gives impulser direkte til nervesystemet, giver metoden mulighed for en meget præcis behandling, og virkningen indtræder ofte øjeblikkeligt. Det kan for eksempel ses ved, at en muskel slapper af med det samme, eller at en smerte reduceres umiddelbart, hvorfor klienten også mærker en direkte og umiddelbart effekt. 

Eksempel på behandling med nerverefleksologi
Ved behandling af iskias-problemer har man med nerverefleksologien en række nye muligheder. Udover den sædvanlige behandling kan man specifikt gå ind og behandle selve iskiasnerven og dens udspring i rygmarven (spinalnerverne fra L4 til S3). Man kan supplere med målrettet behandling af enkelte muskler og muskelgrupper samt ligamenter i bækkenet. Endvidere behandles de sympatiske og parasympatiske sammenhænge.


Spinalnerver og punktet for iskiasnerven (punkt 44).

 • Spinalnerver og punktet for iskiasnerven (punkt 44).

Teknik til stretching af iskias-nerven kombineret med nervereflekspunktet på foden.

 • Teknik til stretching af iskias-nerven kombineret med nervereflekspunktet på foden.


2. Hvor stammer nerverefleksologi fra?
Nerverefleksologi er udviklet i 1960’erne i Tyskland af heilpraktiker og kiropraktor Walter Froneberg og hans datter heilpraktiker Ellen Froneberg. Metoden har gennem mange år været en del af fysioterapeuternes efteruddannelse i Belgien og Holland. 

3. Nerverefleksologi i dag
I dag er den belgiske fysioterapeut og nerverefleksolog Nico Pauly den primære person og udvikler af nerverefleksologien. Ved hjælp af elektromyografiske målinger af muskeltonus har han fastlagt den nøjagtige placering af en lang række nervereflekspunkter og forfinet Walter og Ellen Fronebergs oprindelige metode.
I perioden 2002-2005 underviste Nico Pauly med stor succes hos Touchpoint i Danmark, hvor han uddannede de første to hold danske nerverefleksologer. I dag har Touchpoint og Nico Pauly et tæt samarbejde, og Nico Pauly underviser på Touchpoints upgrade-kurser for uddannede nerverefleksologer.

4. Nerverefleksologi internationalt
MNT-NR International – som står for Manual Neuro Therapy and Nerve Reflexology - er den internationale forening for nerverefleksologi. Foreningen tilbyder medlemskab for nerverefleksologer internationalt og arrangerer konferencer og seminarer. MNT-NR International er grundlagt af Nico Pauly sammen med den belgiske fysioterapeut og nerverefleksolog Griet Rondel og den tyske osteopat og heilpraktiker Norbert Gosch. Læs mere om MNT-NR International ->

5. Færdiguddannet og hvad så?
 • Bliv en del af et internationalt netværk og bliv registreret på MNT-NR’s liste over internationale behandlere.
 • Du inviteres med til Touchpoints Nerverefleksologi Upgrade- og Repetiotionskurser, kurser der kun er for uddannede Nerverefleksologer.
 • Bliv manuel neuroterapeut, en mulighed der tidligere har været forbeholdt fysioterapeuter. Som noget nyt kan du videreuddanne dig til Qualified Manual Neurotherapist. Den internationale uddannnelse består af 3 Masterclasses. Læs mere her >
Touchpoint arbejder tæt sammen med MNT-NR International. MNT-NR møde i Hasselt, Belgien, august 2014. Fra venstre: Peter Lund Frandsen, Dorthe Krogsgaard, Griet Rondel. Norbert Gosch og Nico Pauly


6. Eneret til at undervise i Skandinavien
Touchpoint v/ Dorthe Krogsgaard og Peter Lund Frandsen har licens fra MNT-NR International med eneret til at undervise i nerverefleksologi i Skandinavien og har undervist siden 2005.


Touchpoint
Ryesgade 27 DK-2200 København N
Tel: (+45) 7023 7047
Mail: info@touchpoint.dk
www.touchpoint.dk