Rundt om: Fordøjelsen

Aktuelle kursusdatoer
En ny dato er pt ikke planlagt for dette kursus. Se andre datoer i kursuskalenderen ->


De fleste af dine klienter har problemer med maven.
Inderne siger: "Er maven i orden bliver du aldrig syg".
At kunne behandle og rådgive klienter til en bedre fordøjelse er en forudsætning for behandling af de fleste andre lidelser i kroppen.
Overskrifter

En interessant grund til at fokusere på tyktarmen er at en vigtig del af immunforsvaret findes her. Nyere viden har vist at op mod 80 % af vores immunceller findes i tyktarmen, så det er bestemt værd at have med i overvejelserne, når vi ved hvor vigtig en rolle immunologiske processer spiller ved de fleste problemer.”Slimhindeorganet”
Alle slimhinder i kroppen kan opfattes som et samlet ”slimhindeorgan”. De epithelsceller der danner slimhinderne er udviklede fra de samme embryologiske stamceller (entoderm). Selvom de senere specialiserer sig som f. eks næse eller tyktarmsslimhinde bibeholder de en evne til at kommunikere og samarbejde. Derfor ser man ofte, at når der er slimhindeproblemer i tarmene så er der det også i andre slimhinder i kroppen, f. eks næse, bronkier eller lunger.”Mavehjernen”
Nyere forskning har vist at tarmsystemet har et langt mere omfattende nervesystem end tidligere antaget. Denne såkaldte ”mavehjerne” indeholder flere neuroner end hele rygmarven og er i vid udstrækning i stand til at tage selvstændige beslutninger. Vi ser nærmere på hvad det betyder for behandlingen med zoneterapi.

Fordøjelsesprocessen
Samspillet mellem alle de mange processer der foregår når maden fordøjes er kompliceret men også fascinerende. En viden herom giver en bedre forståelse af de mange symptomer der kan komme fra fordøjelsen.På kurset undervises bl.a. i teknikker fra klassisk zoneterapi og nerverefleksologi.


MaterialeMed kurset følger et udførligt kompendium og en lamineret A5 planche til at have liggende ved briksen.

Evaluering
9,6
Touchpoint
Ryesgade 27 DK-2200 København N
Tel: (+45) 7023 7047
Mail: info@touchpoint.dk
www.touchpoint.dk