rundt om: Nakke - Skulder - Arm & HåndNakken husker alt!
Nakken har en evne til at huske alle de stød, bump, vrid, langvarige spændinger og overbelastninger den har været igennem. Det er ikke så sært at så mange patienter har nakkeproblemer og nakkehovedpine.
Kroppens hovedkabel
At forstå nakkens vigtige indflydelse på andre dele af kroppen, vil gøre behandling af nakken, til en naturlig del af enhver zoneterapibehandling. Nakken og halsen udgør ”hovedkablet” mellem hjernen og resten af kroppen og en mængde vigtige strukturer passerer derfor gennem området.
Samtidig er nakken den mest bevægelige del af ryggen bl.a. fordi hjernen prioriterer meget højt at holde øjnenes akse vandret. Sidste led for at opnå denne vandrette position er en kompensation udført af nakken. Det giver en større forståelse for hvorfor så mange mennesker har spændinger i nakken, ofte kroniske.
Sammenholder man det med de begrænsede pladsforhold i nakken er det let at forstå hvorfor den også ofte er involveret i så mange forskellige problemer andre steder i kroppen. 
SCM-musklen er en vigtig ”joker”
M. sternocleidomastoideus (SCM-musklen) er en af de vigtigste og den mest alsidige af nakkemusklerne. På grund af sit forløb kan den bevæge nakken i flere forskellige retninger, rotation, sidebøjning, fleksion og ekstension. Man kan kalde SM-musklen for nakkens mørbrad, fordi der findes interessante ligheder mellem den og m. psoas major – den ”rigtige” mørbrad. Disse to muskler minder om hinanden i udseende, forløb og funktion, begge muskler spænder over mange led.
Som det er tilfældet med rygsmerter og psoasmusklen er SCM-musklen en vigtig og ofte overset muskel i forbindelse med nakkeproblemer.

OverskrifterSkulderens 5 led
Behandling af problemer i skulderområdet er en udfordring for enhver terapeut.
Skulderen er et fascinerende men meget komplekst bevægeorgan, der kan bevæges i alle retninger. Mindst 5 forskellige led og mange forskellige muskler er involverede.
De 5 led er: Hovedet af humerus og skulderbladet - skulderblad og brystkasse - nøgleben og skulderblad – nøgleben og brystben – hals- og brysthvirvelsøjlen.

Flest problemer i rotatormanchetten
At kende rotatormanchettens 4 muskler og deres funktion og reflekszoner på foden, er et vigtigt værktøj i behandling af skulderproblemer da de er involveret i de fleste kendte skulderdiagnoser. Især inflammation i senen fra m. supraspinatus er et meget udbredt skulderproblem.
Overskrifter


Materiale

Med kurset følger udførlige kompendier og to laminerede A5 planche til at have liggende ved briksen.

Læs også artiklerne "En over nakken..." , "Når nakkens mørbrad driller" og "Rundt om: Skulderskader"

Arm og hånd
Armen og hånden er den mest alsidige del af bevægeapparatet og kan bruges på et utal af måder. Derfor indgår der også et stort antal komponenter anbragt på et meget begrænset område.
Vi kigger nærmere på delene, hvordan de arbejder sammen og hvordan fejl- og overbelastniger opstår og fører til smertetilstande - og hvordan de kan behandles.


 

For zoneterapeuter er hensigtsmæssig brug af arme og hænder helt afgørende for at udøve faget. Vi har derfor inkluderet forskellige alternative behandlingsteknikker til aflastning af hænderne.

Indhold

Materiale

Med kurset følger et udførligt kompendium og en lamineret A5 planche til at have liggende ved briksen.

Evaluering

9,5


Kurset indgår i serien  rundt om: Bevægeapparatet >


Touchpoint
Ryesgade 27 DK-2200 København N
Tel: (+45) 7023 7047
Mail: info@touchpoint.dk
www.touchpoint.dk