Rundt om: Nakken

Aktuelle kursusdatoer
En ny dato er pt ikke planlagt for dette kursus. Se andre datoer i kursuskalenderen ->


Nakken husker alt!

Nakken har en evne til at huske alle de stød, bump, vrid, langvarige spændinger og overbelastninger den har været igennem. Det er ikke så sært at så mange patienter har nakkeproblemer og nakkehovedpine.
Kroppens hovedkabel 
At forstå nakkens vigtige indflydelse på andre dele af kroppen, vil gøre behandling af nakken, til en naturlig del af enhver zoneterapibehandling. Nakken og halsen udgør ”hovedkablet” mellem hjernen og resten af kroppen og en mængde vigtige strukturer passerer derfor gennem området.
Samtidig er nakken den mest bevægelige del af ryggen bl.a. fordi hjernen prioriterer meget højt at holde øjnenes akse vandret. Sidste led for at opnå denne vandrette position er en kompensation udført af nakken. Det giver en større forståelse for hvorfor så mange mennesker har spændinger i nakken, ofte kroniske.
Sammenholder man det med de begrænsede pladsforhold i nakken er det let at forstå hvorfor den også ofte er involveret i så mange forskellige problemer andre steder i kroppen. 
SCM-musklen er en vigtig ”joker”
M. sternocleidomastoideus (SCM-musklen) er en af de vigtigste og den mest alsidige af nakkemusklerne. På grund af sit forløb kan den bevæge nakken i flere forskellige retninger, rotation, sidebøjning, fleksion og ekstension. Man kan kalde SM-musklen for nakkens mørbrad, fordi der findes interessante ligheder mellem den og m. psoas major – den ”rigtige” mørbrad. Disse to muskler minder om hinanden i udseende, forløb og funktion, begge muskler spænder over mange led.
Som det er tilfældet med rygsmerter og psoasmusklen er SCM-musklen en vigtig og ofte overset muskel i forbindelse med nakkeproblemer.


Overskrifter

Læs også artiklen:
Ondt i nakken? Husker du forsiden?
 


Touchpoint
Ryesgade 27 DK-2200 København N
Tel: (+45) 7023 7047
Mail: info@touchpoint.dk
www.touchpoint.dk